Ferrera over Balaban

Luc Goderis
| 0 reacties
Ferrera over Balaban
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Er is al heel wat gezegd en geschreven over AA Gent-Club.  De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel, maar het verhaal van de match was ongetwijfeld de afwezigheid van Bosko BalabanEmilio Ferrera, gesteund door Marc Degryse, speelde blufpoker door zijn topschutter thuis te laten.

Zaterdagmiddag kort na de laatste training van de Bruggelingen was het al duidelijk : Bosko Balaban staat niet op het blad van de selectie voor de wedstrijd tegen Gent.

In Brugge hoorden ze het wellicht in Keulen donderen.  Super-Bosko weet niet goed te reageren want dit had hij absoluut niet zien aankomen.  Niemand had de gedurfde keuze van de trainer trouwens verwacht.  Je laat immers niet zomaar de topschutter van de ploeg aan de kant.

"Het is een keuze die ik heb gemaakt', zei Ferrera alsof het een faits-divers betrof.  "Ik beschouw het ook niet als een overwinning dat we hier een gelijkspel wegkapen zonder Balaban.  Met Bosko is het zeer simpel : ofwel laat je hem starten, ofwel laat je hem thuis.  Er zijn nu eenmaal spelers die niet voldoende motivatie kunnen opbrengen als ze op de bank zitten.  Bosko is zo iemand en daar heb ik alle begrip voor.  Of hij ook zoveel begrip zal hebben voor mijn beslissing ?  Dat weet ik niet', zei de Spaanse Belg na afloop van de wedstrijd.

"Ik beschik over nog goede spitsen in mijn kern.  Oké, zij hebben niet gescoord vandaag. Maar tegen Cercle bijvoorbeeld speelde Balaban wel en heeft hij ook niet gescoord.  Ik ga niet meer blind zijn door mijn andere spitsen niet meer te bekijken', aldus nog Ferrera. 

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties