Geldboete en gesprek voor Mununga

Nico Wieme
| 9 reacties
Geldboete en gesprek voor Mununga
Foto: © SC

KV Mechelen heeft Joachim Mununga een geldboete opgelegd na het strafschopincident van maandagavond op het veld van Cercle Brugge. De KV-aanvaller had ook een open gesprek met de spelersgroep en coach Peter Maes.

In de loop van de tweede helft kreeg KV Mechelen een strafschop tegen Cercle. Julien Gorius was aangeduid als strafschopnemer, maar Joachim Mununga eiste de elfmeter op. Na tussenkomst van coach Peter Maes trapte Gorius uiteindelijk, maar uit zijn concentratie gebracht door het gekibbel schoot de KV-speler de bal over het Cercledoel. Maes was ziedend en haalde Mununga direct naar de kant.

"Mununga beseft dat hij niet in belang van de groep handelde", zegt Maes."Dit kon uiteraard niet. We hebben hem dan ook een geldboete opgelegd. Daarnaast hebben we zowel vanuit het bestuur als vanuit de spelersgroep met Joachim gesproken", aldus de Malinwacoach.

"Het was een goed gesprek waarin duidelijk werd dat hij beseft dat hij niet in het belang van de groep handelde. Nu is het aan hem om te reageren bij een volgende selectie en wedstrijd", zegt Maes.

Voor Maes en KV Mechelen is het incident nu gesloten. "Dit hoofdstuk ligt achter ons. We zullen dit maar beschouwen als een van de groeipijnen waar deze club in zijn evolutie door moet", vat de KV-trainer het incident nog filosofisch op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties