Groep G: Efficiënt Sevilla wint, Stuttgart weer gelijk

Nico Wieme
| 0 reacties
Groep G: Efficiënt Sevilla wint, Stuttgart weer gelijk
Foto: © SC

Sevilla heeft met ruime cijfers gewonnen op het veld van de Rangers. De uitslag geeft echter een vertekend beeld van de machtsverhoudingen. De Spanjaarden toonden zich superefficiënt. VfB Stuttgart geraakte niet verder dan een gelijkspel bij Unirea.

FC Unirea Urziceni-VfB Stuttgart: 1-1

 

Stuttgart kon zich geen betere start dromen. Na amper vijf minuten bracht Celozzi de bal voor doel, Gebhart kon doorkoppen tot bij de vrijstaande Tasci en die schoof het leer mooi naast Unireadoelman Arlauskis. Nadien ging het spel goed op en af, maar scoren werd er, mede dankzij beide doelmannen, niet meer gedaan voor de pauze.

 

Onmiddellijk na de pauze hingen de bordjes weer gelijk. Varga mocht van op vijftien meter de bal in de verste hoek binnentrappen. Wat de Duitsers nadien ook nog probeerden, scoren lukte niet meer. De Roemenen behielden de organisatie en pakten zo een punt tegen VfB dat voor de tweede opeenvolgende keer gelijkspeelt.

 

Rangers FC-Sevilla FC: 1-4

 

Sevilla verraste de thuisploeg met een felle start, maar echt doelgevaar leverde dat niet op. Op het kwartier kreeg Kanouté (foto) de eerste kans van de match, maar Rangersdoelman McGregor toonde zich bij de pinken. De bezoekende storm ging liggen en de Rangers begonnen stilaan het laken naar zich toe te trekken. Tien minuten voor de pauze claimden de Schotten terecht een strafschop. Naismith werd in de zestien van de sokken gelopen, maar ref Eriksson deed alsof zijn neus bloedde.

 

De tweede helft was amper vijf minuten ver of Sevilla klom tegen de gang van het spel in op voorsprong. Konko mocht van op tien meter van het doel vrij inkoppen. Amper een minuut later kwam Papac een stap te kort om aan de verste paal de gelijkmaker binnen te tikken.

 

Op de 64ste minuut maakte Correia de hold-up compleet door een tweede doelpunt voor de Spanjaarden te scoren. Bij de Rangers gingen de kopjes naar beneden en Luis Fabiano en Kanouté dikten de score verder aan. Kort voor tijd lukte Nacho Novo de verdiende eerredder voor de Schotten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties