KVV.Zelzate met brio voorbij Sparta Ursel

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate met brio voorbij Sparta Ursel
Foto: © SC

De kanaaljongens hebben de wedstrijd gedomineerd op het terrein van Ursel, dat was een gevolg van vorige wedstrijd tegen Destelbergen, om de trend door te trekken met coach Marc Van Hecke. KVV pakte de drie punten mee naar de thuishaven aan de kanaalzone.

Ursel-KVV  0-2

 

Wat KVV, gisteren op de grasmat toverde was een vervolg van vorige week tegen Destelbergen maar met nog heel wat meer brio, zowel vriend als tegenstander werden gecharmeerd door het voetbalvermogen bij KVV.

De wedstrijd was pas op gang gefloten, een combinatie tussen de gebroeders  Ost, waarbij Christophe, Hakim Boucheta aanspeelde die Bert De Rijcke  direct liet aanvoelen dat het geen gemakkelijke namiddag zou worden voor de verdedigers van Ursel. Mathieu Ost(8’) kwam in schietpositie maar de bal miste de goede richting. Langs de overzijde kon Mbala, voorzetten tot bij Bert De Rijcke maar diens schot was niet echt naar doel gericht. Pieter-Jan De Munck kon Frederik De Vleesschauwer nog eens belagen en dit was dan ook al, wat Ursel kon voorleggen in de eerste helft, daarentegen waren er KVV kansen voor ondermeer Joren Hebberecht(23’) die een vrijschop voorlangs het doel deponeerde na fout op Hakim. Mathieu(25’) kreeg de bal toegespeeld door Hakim, alleen voor de keeper ketste de bal via de paal terug het veld in.

Mathieu speelde broer Christophe(28’) aan, deze probeerde met een lob de keeper te verschalken maar slaagde niet in zijn opzet. Een schot van Christophe(30’) ging voorlangs en Kevin Druwé(35’) zag zijn poging weggebokst worden door keeper; Kjell  Meulwater. Het doelpunt dat reeds een wijle in de lucht in, kwam er op strafschop, na fout op Kristof Janssens. Kapitein, Ennio Bogaert(39’) haalde hard uit, de keeper kon de bal wel even raken maar niet stoppen. 0-1.

Combinatie tussen Mathieu en Hakim bracht de bal bij Christophe(42’),  die een loeier afvuurde maar de deklat verhinderde de verdubbeling van de voorsprong.

Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Mathieu verschalkte zijn bewaker, kon voorzetten, Hakim miste en kwam de aan de rust ingevallen Sam Soens(53’) in balbezit  maar week te ver van doel af om te besluiten. Het verlossende tweede doelpunt  kwam tot stand nadat Hakim de vrijstaande Kristof Janssens(58’) bediende en alleen op de keeper afgaand deze omzeilde en de bal tegen de netten prikte. Mathieu schoof de bal door naar Hakim(63’), die oog in oog kwam met de keeper maar de bal botste bij de laatste stap wat te ver van zijn voet,  zodat de doelman kon redding brengen. Prachtig opgebouwde aanval, vertrokken uit de verdediging en via Mathieu, Christophe en Hakim tot bij Sam(64’) die de bal over het doel  kopte. De keeper van Ursel kon ook nog eens met de voet redding op een poging van Mathieu(66’). Een tweede gele kaart voor Kristof(65’), overigens beide kaarten zeer licht gegeven, zorgde er voor dat KVV met tien man verder moest en zo kwam Ursel in het middenveld even de neus aan het venster steken. Toen er een terechte strafschop werd gefloten,  werd door velen  herinnerd,  aan vorig seizoen toen de stand in de 88’  nog 1-3 was en er nog twee doelpunten voor affluiten werden gescoord zodat het 3-3 werd. De strafschop werd naast het doel geplaatst tot opluchting van de meegereisde supporters. De goed georganiseerde verdediging kweet zich voorbeeldig van zijn taak om in de slotminuten de nul op het bord te houden en slaagden daar ook in.

Misschien komen dezelfde namen veelvuldig voor in het verslag, dit doet niets  af, van de prestatie van de overige spelers. Het was een collectief sterk geheel die we aan het werk zagen.

 Opsteling: Frederik De Vleesschauwer-Joachim hebberecht-Tom De Neve(79’ Niko De Letter)-Kevin Druwé- Noam Dierickx(46’ Sam Soens) -Ennio Bogaert-Kristof Janssens-Joren Hebberecht-Christophe Ost-Mathieu Ost-Hakim Boucheta(85’ Desmond Ofei)

 

Clubnieuws.

---------------

Kristof Janssens kreeg tegen Ursel tweemaal geel en is er dus niet bij zondag tegen Latem.

Tom De Neve verliet het veld wegens kwetsuur aan de grote teen. Afwachten tot donderdag

Hakim Boucheta moest eveneens het veld verlaten met een zo genaamde kiekenbil, dat zal wel geen gevolgen hebben voor komende zondag;

Jonas Parmentier heeft de trainingen volledig hernomen en hoopt binnen enkele weken klaar te zijn.

Stephen Cox, nog steeds in behandeling voor het versterken vd aanhechtingspezen in de liesstreek mag lichte oefeningen uitvoeren op de training.

Trainer: Marc Van Hecke wordt morgen aan de rug geopereerd. Hulptrainer: Steven Smessaert neemt tijdelijk over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties