Liverpool FC zoekt rijke weldoener

Yves Dekoning
| 3 reacties
Liverpool FC zoekt rijke weldoener

Liverpool FC is op zoek naar vers geld. De Amerikaanse eigenaars hebben moeite om de club financiële zekerheid te bieden. Daarom zoeken ze nu naar andere investeerders.

In 2007 namen George Gillet en Tom Hicks Liverpool FC over. Het Amerikaanse duo beloofde werk te maken van een nieuw stadion en zou de club naar de top loodsen. Wat werd verzwegen was dat ze moesten lenen om de deal te financieren. De rente op die lening zweeft als het zwaard van Damocles boven het hoofd van de club. De bouw van het stadion werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Hicks en Gillet zijn nooit populair geweest bij de supporters van Liverpool FC, maar weigeren de club te verlaten. Ook nu bijten ze zich vast in alle mogelijke reddingsboeien. Die moet nu komen van buitenuit.

Gillet en Hicks hebben een officiële verklaring verspreid waarin ze meedelen dat ze op zoek zijn naar investeerders. Er zouden zelfs al onderhandelingen worden gevoerd met geïnteresseerden, maar alles staat nog in zijn kinderschoenen. De Saoedische prins Faisal bin Fatd bin Abdullah heeft laten weten dat zijn zaakwaarnemers momenteel de boekhouding van de voetbalclub onderzoeken met het oog op een mogelijke investering.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties