WK U-20-C: Kameroen en Duitsland op schema

Mathias Dumarey

Op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Egypte hebben Kameroen en Duitsland de toon gezet in groep C. Duitsland ging vlot voorbij de Verenigde Staten terwijl Kameroen de maat nam van Zuid-Korea.

VERENIGDE STATEN - DUITSLAND 0-3

Duitsland was in Suez veel beter dan de Verenigde Staten. Het knutselde tal van kansen bij elkaar maar moest wachten tot op het halfuur voor het ook aan een doelpunt kwam. Semih Aydilek mocht een penalty omzetten. Twee minuten later verdubbelde Florian Jungwirth de score met een schot waarmee hij doelman Brian Perk verraste en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
In de tweede helft kreeg de VS ook een aantal kansjes, maar invaller Manuel Schaeffler legde de 3-0-eindstand vast na een goed uitgespeelde counter.

KAMEROEN - ZUID-KOREA 2-0

Kameroen won de wedstrijd tegen Zuid-Korea met 2-0 maar mocht blij zijn dat het in de eerste helft niet tegen een achterstand aankeek. De Aziaten hadden al op de paal geknald vooraleer Andre Akono Effa 'de Ontembare Leeuwen' op voorsprong kon zetten. Dat deed hij met een knal waarbij de Zuid-Koreaanse doelman Lee Bum-Young absoluut niet vrijuit ging. Nog voor de rust kregen beide partijen mooie kansen om te scoren. Na de rust bleven beide partijen er een aantrekkelijk kijkstuk van maken. Kameroen toonde zich echter het efficiënst voor doel en Germain Tiko maakte er halverwege de tweede helft met de kop 2-0 van, meteen ook de eindstand.