WK U-20-D: Engeland bijt in het zand tegen Uruguay

Mathias Dumarey

Engeland is zwak begonnen aan het WK voor spelers onder de 20 jaar in Egypte. 'The Three Lions' verloren in de slotfase met 0-1 van Uruguay. In de andere partij ging Ghana wel met de volle buit aan de haal tegen Oezbekistan.

ENGELAND - URUGUAY 0-1

Beide teams hebben zeker hun plaats op dit toernooi, maar de eerste helft was het aankijken bijna niet waard. Engeland en Uruguay hielden mekaar in evenwicht en stonden maar weinig kansen toe. Uruguay dreigde vooral op afstand, terwijl de Engelsen niet door de Latijns-Amerikaanse afweergordel raakten. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, maar waren er iets meer mogelijkheden. Die werden echter allemaal te zwak ingeschoten of zorgvuldig verkwanseld. Op het moment dat iedereen zich verzoende met een scoreloos gelijkspel, besliste invaller Tabare Viudez toch nog de wedstrijd met een knappe retro en droop Engeland met lege handen af.

GHANA - OEZBEKISTAN 2-1

In een bloedloze eerste helft beperkte Oezbekistan zich tot verdedigen. Het kreeg geen kansen maar had wel de verdienste dat het de Afrikanen weg kon houden van het eigen doel. De 0-0-ruststand was dan ook logisch. Geheel onverwacht kwamen de Oezbeken kort na de rust wel op voorsprong via Sherzodbek Karimov die een voorzet van Jasur Khasanov binnenduwde. Ghana schoot wakker en Ransford Osei kon ruim tien minuten later de bordjes weer in evenwicht brengen. Een kwartier voor het einde kon Dominic Ayidiah een blamage vermijden door de 2-1 voorbij doelman Sanjar Kuvvatov te knallen.