CEO Philips denkt na over sancties voor B-ploegen

De Nijs Michael
| 37 reacties
CEO Philips denkt na over sancties voor B-ploegen
Foto: © SC

Heel wat clubs werken de zestiende finales van de Cofidis Cup af met een veredelde B-ploeg. Zo stelden zowel Standard als Lierse gisteren een B-ploeg op en dat is bij Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond, in het verkeerde keelgat geschoten.

"Een ontwaarding van de Beker van België", foetert Philips in GvA. "Er zijn sponsors die voor deze competitie betalen en bepaalde wedstrijden komen op tv. Het was nota bene de Profliga die twee jaar geleden nog vroeg om de Beker van België op te waarderen en meer inkomsten te genereren, zodat het tornooi aantrekkelijk werd voor de clubs. Het is dan onbegrijpelijk dat bepaalde ploegen, om het vulgair te zeggen, op deze manier hun voeten vegen aan de beker."
 
"Spelers rust geven? Ik kan nog begrijpen dat je geblesseerde of revaliderende spelers laat rusten, maar voor het bewust niet-opstellen van sterkhouders bestaan geen excuses", is de sterke man van de voetbalbond duidelijk. "Als ik een groot artiest inhuur, verwacht ik ook geen imitator of look-a-like. De beker is nog altijd de kortste weg naar Europees voetbal, het is vreemd dat sommige ploegen die kans laten liggen."

"We kunnen de trainers natuurlijk moeilijk verplichten om hun sterkste ploeg op te stellen. De beste straf is uiteraard dat ze door die verzwakking uitgeschakeld worden", aldus Philips. "Het zou beter zijn dat de eersteklassers voor het seizoen aangeven of ze wel zin hebben om aan de beker deel te nemen. Deelname is niet verplicht, hé. Misschien moeten we in het Uitvoerend Comité maar eens discussiëren of we die ploegen volgend seizoen nog wel toelaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties