Dender en Charleroi boeken succes in beker

Anthony Van der Planken
| 44 reacties

Charleroi en Dender hebben buitenshuis succes geboekt in de Cofidis Cup. Dender ging winnen op het veld van Antwerp, Charleroi uit bij Wetteren.

Dender verraste op het veld van Antwerp. De Great Old ging onderuit met 0-1. Ngolok scoorde op het kwartier de enige goal van de wedstrijd. Antwerp ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef -mede dankzij het doelhout- uit. Zelfs de rode kaart van Dender-speler Blondelle kon de thuisploeg niet helpen.

Charleroi had op het veld van derdeklasser Wetteren verlengingen nodig om zich te plaatsen. In de eerste twintig seconden van de eerste verlenging slaagden de Karolo's erin wat negentig minuten lang niet lukte: scoren. Cordaro legde de 0-1 tegen de netten. Habibou maakte er in de tweede verlenging zelfs nog 0-2 van. In de slotfase maakte Claessens het nog even spannend, maar het bleef uiteindelijk bij 1-2.