Drie internationale refs naar tweede klasse verbannen

Nico Wieme
| 33 reacties
Drie internationale refs naar tweede klasse verbannen
Foto: © SC

Robert Jeurissen verbant Serge Gumienny, Luc Wouters en Johan Verbist naar de tweede klasse. Een opmerkelijke daad aangezien het bovenvermelde drietal tot de categorie van de internationale refs behoort.

Bij de Scheidsrechterscommissie van de Belgische Voetbalbond zijn ze niet te spreken over het lakse optreden van Serge Gumienny, Luc Wouters en Johan Verbist in enkele eersteklassewedstrijden. Robert Jeurissen maakte er in het begin van het seizoen zijn refs op attent dat hij alle agressie streng wil bestraft zien. Gumienny, Wouters en Verbist traden volgens de scheidsrechtersbaas niet streng genoeg op de laatste weken.

 

Wouters gaf op 28 september Dejan Kelhar van Cercle Brugge geen rood voor een slag in het gezicht van KVM-spits Aloys Nong. Gumienny ging op 4 oktober tijdens Standard-Genk volledig de mist in bij enkele discutabele strafschopfases, waaruit vooral de Rouches voordeel haalden. Verbist zag op 26 september tijdens Zulte Waregem-AA Gent een elleboogstoot van Ernest Nfor op Kenny Thompson door de vingers.

 

“Wie de instructies niet respecteert, gaan we niet op non-actief zetten, maar ze zullen eens in tweede klasse of als vierde official aan de slag moeten”, beweert Jeurissen in HLN. “Als we er constant op wijzen en beelden laten zien wat niet mag, en als dat dan nog niet helpt, moeten we wel maatregelen treffen. Het is een signaal om te zeggen dat we dit niet langer aanvaarden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties