Kouyaté: "Bij Brussels werd ik als slaaf behandeld"

De Nijs Michael
| 6 reacties
Kouyaté: "Bij Brussels werd ik als slaaf behandeld"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyaté stond deze zomer bijzonder dicht bij de basisploeg van Anderlecht, maar door allerhande blessureleed kwam de middenvelder tot op heden nauwelijks in actie. Wellicht krijgt hij vanavond opnieuw zijn kans in de wedstrijd tegen Verviers.

"Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zoveel blessures oploop", komt Kouyaté terug op het blessureleed van de voorbije maanden. "Maar ik mag niet klagen, want jongens als Polak of Wasilewski zijn er veel erger aan toe. Ik heb ook veel steun gehad. Binnen de club, maar ook van mijn manager Bekir."

"Op mijn zestiende ben ik bij Brussels terechtgekomen", kijkt de negentienjarige Senegalees terug. "Sportief liep het goed, want ik stond zes maanden in de basiself. Maar ik werd gewoon niet betaald. Ze wilden me zelfs niets geven om naar de begrafenis van mijn grootmoeder te kunnen gaan. Dat vond ik vreselijk. Ik kan het maar op één manier zeggen: ze hebben mij als een slaaf behandeld bij FC Brussels. Uiteindelijk heb ik mijn contract via de rechtbank kunnen ontbinden."

"Toen Anderlecht kwam, heb ik tegen mijn manager gezegd: stop al de rest, daar wil ik naartoe", vervolgt de middenvelder in De Morgen. "Het was een goede zaak dat ik werd uitgeleend aan Kortrijk. Ik stond er altijd in de basis, kon wedstrijdritme opdoen en mijn kwaliteiten tonen. Nu wil ik me in de basiself van Anderlecht werken. Mede door de vele blessures krijg ik kansen om mij te tonen. Daardoor kom ik volgens mijn vader ook dicht bij een selectie voor het A-team van Senegal."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties