KV Mechelen en Zulte Waregem ronde verder

Fabian Morren
| 5 reacties

Zulte Waregem en KV Mechelen hebben zich niet zonder moeite geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Zulte Waregem zette tweedeklasser Ronse al zwoegend opzij, terwijl KVM het lange tijd lastig had met een stugge vierdeklasser.

Zulte Waregem - Ronse 3-0

Wie voor spektakel naar de Gaverbeek afzakte, kwam bedrogen uit. Ronse speelde goed georganiseerd en daar had de thuisploeg nogal wat problemen mee.

Pas in de tweede helft vond het team van trainer Franky Dury de sleutel om het slot te doen openbreken. D'Haene maakte er 1-0 van en nadien dikten Ernemann en Chevalier nog aan tot 3-0. Vooral het doelpunt van Ernemann was enig mooi.

KV Mechelen - Spouwen-Mopertingen 2-0

KV Mechelen had het knap lastig met vierdeklasser Spouwen-Mopertingen, ondanks een rode kaart voor Braecken in het begin van de tweede helft. Op dat moment was het immers nog steeds 0-0.

Pas in de laatste tien minuten brak de veer bij de bezoekers. Aloys Nong bracht KV op voorsprong en Rossini zorgde voor de 2-0-eindstand.