Legt Bourdouxhe ook Moeskroen-Standard stil?

Nico Wieme
| 17 reacties
Legt Bourdouxhe ook Moeskroen-Standard stil?
Foto: © SC

Vrijdagavond maakt Axel Witsel zijn rentree bij Standard na zijn schorsing van acht weken. De Scheidsrechterscommissie vaardigt ‘spreekkorenspecialist’ Claude Bourdouxhe af als ref voor de partij van de Rouches bij Moeskroen.

Claude Bourdouxhe schreef vorig seizoen geschiedenis door de bekermatch tussen Genk en Olympique Charleroi stil te leggen wegens anti-Waalse spreekkoren. “Ik denk dat ik gekozen ben om mijn kordate aanpak van spreekkoren in het verleden”, reageert Bourdouxhe in HNB. “Ik las in de krant dat de voorzitter van het Sportcomité aandringt op extra waakzaamheid. Maar officieel heb ik nog niks gehoord.”

 

“Ik zal Bourdouxhe niet rechtstreeks aanspreken”, zegt Jacques De Ketelaere, de voorzitter van het Sportcomité. “Dat is een taak voor het Scheidsrechterscomité. Maar refs weten in principe dat kwetsende spreekkoren kunnen leiden tot een onderbreking van de match.”

 

Bourdouxhe voorziet niet al te veel problemen voor de match van vrijdag op Moeskroen. “Bij mijn weten zijn er onder de Moeskroenfans weinig heethoofden.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties