lokSporting Lokeren
tubTubeke
Hassan El Mouataz (pen) 78'
2-0
Hassan El Mouataz (pen) 79'
3-0
Datum: 28/10/2009 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 6
Stadion: Daknam
Mathijssen ziet zwak Lokeren zich kwalificeren
Nico Wieme
| 0 reacties
Mathijssen ziet zwak Lokeren zich kwalificeren
Foto: © SC

Een weinig imponerend Lokeren heeft zich zonder glans geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Sokota en El Mouataz bezegelden het lot van Tubeke.

De wedstrijd tussen Lokeren en Tubeke trok zich langzaam op gang. Het eerste gevaar situeerde zich rond de zestiende minuut toen Tomo Sokota neergetrokken werd in het strafschopgebied. Ref Gerd Bylois zag er geen graten in. Halfweg de eerste periode knalde Sokota van ver net naast. Iets voor het halfuur nam Sulejman Smajic een voorzet van Nill De Pauw in één keer op de slof, maar Ludovic Govoni kon het leer nog in hoekschop werken.

 

Op de eerste kans van Tubeke was het wachten tot enkele minuten voor de pauze, maar het was meteen een serieuze verwittiging voor Lokeren. Muscal Mvuezolo speelde mooi Vittorio Villano vrij en de nummer tien van de bezoekers viseerde de deklat.

 

We waren al twintig minuten ver in de tweede periode toen Smajic de bal voor doel bracht. Sokota kon er zijn hoofd tegen zetten en het leer belandde zowaar in doel. Beter ging Lokeren hierdoor niet spelen, maar twaalf minuten voor tijd werden de Waaslanders door Tubize een handje geholpen. Alexandre Jansen Da Silva beroerde de bal met de hand in het strafschopgebied en Hassan El Mouataz nam van op de stip het geschenk dankbaar in ontvangst.

 

Wat het resultaat betreft, kende Jacky Mathijssen een droomstart als coach van Lokeren, maar het spelpeil zal de komende weken toch enorm de hoogte in moeten, wil de eersteklasser zich uit de gevarenzone manoeuvreren.

Herbeleef Sporting Lokeren - Tubeke

Beker van België