Roda en VVV niet akkoord met degradatieregeling

Nico Wieme
| 1 reacties
Roda en VVV niet akkoord met degradatieregeling
Foto: © SC

RKC staat op de rand van het faillissement. De Nederlandse Voetbalbond dokterde al een degradatieregeling uit in geval de Waalwijkenaars de boeken neerleggen. Roda JC en VVV Venlo verklaren zich hiermee niet akkoord.

Roda JC en VVV twijfelen aan de juridische geldigheid van de regeling die de KNVB uitstippelde. Als RKC failliet gaat, degradeert de nummer zeventien van de Eredivisie rechtstreeks naar de tweede klasse. De nummers vijftien en zestien spelen dan een nacompetitie met de tweedeklassers. Een duel tussen de verliezers van de laatste play-offs moet de derde eredivisionist opleveren.

 

“Laat ik vooropstellen dat ik hoop dat RKC wordt gered”, zegt Rodadirecteur Martin van Geel in De Limburger. “Mocht dat niet lukken, dan wil ik wel eens zien of de KNVB tijdens het lopende seizoen kan beslissen dat er, om welke reden dan ook, twee clubs rechtstreeks moeten degraderen. We zullen dit zeker juridisch laten toetsen. Ik kan me voorstellen dat ook andere clubs die gedachte hebben.”

 

Mario Captein, technisch directeur van VVV, toont zich gematigder. “Als RKC echt failliet gaan, hebben we genoeg vragen over dit besluit van de KNVB. Het is een uniek geval, dus we zullen er altijd naar kijken of dit wel kan.”

 

Hekkensluiter RKC Waalwijk is voor het voortbestaan van de club afhankelijk van de gemeente. Roda JC staat momenteel op een zestiende plaats, met twee punten voorsprong op nummer zeventien SC Heerenveen. VVV staat met hetzelfde puntenaantal veertiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties