AIK haalt elfde titel binnen

viki meeuwis
| 2 reacties
AIK haalt elfde titel binnen
Foto: © SC

Gisteren stond de laatste speeldag in de Zweedse Allsvenskan op het programma. De titelstrijd bleef spannend tot op het einde. AIK stond op 58 punten en IFK Göteborg op 57, alles was dus nog mogelijk.

IFK Göteborg had het thuisvoordeel maar moest voorkomen dat AIK dus punten zou kunnen pakken. De partij ging gelijk op maar vanaf de 20e minuut nam IFK Göteborg het spel over. Er waren veel kansen voor de thuisploeg maar het was Thomas Olsson die hen  iets na het half uur op voorsprong bracht. Pas na de rust kon Antonio Flavio de bezoekers op gelijke hoogte brengen. Invaller Daniel Tjernström kon AIK in de slotfase op voorsprong brengen en hen zo de titel schenken. Het was geleden van 1998 dat AIK nog eens de Allsvenskan had kunnen winnen. Het is de elfde titel voor de ploeg uit Stockholm.

 
 

Onderin was het ook nog steeds spannend. Hammarby was al zeker van degradatie maar voor Örgryte en Djurgården stond de eindronde op het spel. Djurgården speelde tegen Kalmar en won die partij met 2-0 dankzij goals van Patrick Haginge in de eerste helft en een treffer van Marcus Johanesson kort na de pauze. Deze winst betekende zoveel als kwalificatie voor de eindronde en dus mogelijk behoud in eerste klasse.  Örgryte had minder geluk. Het speelde 2-2 gelijk tegen Gefle en dat was dus onvoldoende om zich voor de eindronde te kwalificeren. Het zal Hammarby dus gezelschap houden in de Superettan volgend seizoen.

Plaats drie en vier zijn voor Elfsborg IF en Kalmar IF. AIK mag zich dus opmaken voor de in de voorrondes van de Champions Leauge. IFK Göteborg, Elfsborg IF en Kalmar FF zullen hun opwachting in de Europa League maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties