Demol: "Niet meer op zelfde lijn met bestuur"

Nico Wieme
| 7 reacties
Demol: "Niet meer op zelfde lijn met bestuur"
Foto: © SC

Stéphane Demol heeft maandag zijn ontslag bij Charleroi toegelicht. Volgens de ex-trainer was het water tussen hem en het bestuur te diep geworden. Demol diende maandag zijn ontslag per fax in.

Opschudding alom vorige zaterdag in het Stade du Pays toen Stéphane Demol vlak voor het vertrek van de bus naar Zulte Waregem zijn ontslag aan de spelersgroep kenbaar maakte. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Demol in een communiqué. “Sinds enige tijd werd het mij meer en meer duidelijk dat ik niet meer op een correcte en serene manier mijn beroep kon uitvoeren.”

 

Verschillende standpunten

“Mijn standpunten en die van de directie liepen meer en meer uit elkaar en waren niet meer te verzoenen. Om een contractuele relatie en samenwerking te behouden, zonder enige toekomst voor de club, had dus geen enkele zin”, legt Demol uit.

 

Gezondheids- en privéproblemen

In eerste instantie was er sprake van dat Demol wegens gezondheids- en privéproblemen zou opgestapt zijn, maar dat ontkracht de voormalige Rode Duivel in alle toonaarden. “Niet dat het iemand iets aangaat, maar met mijn gezondheid en mijn familie gaat alles goed.”

 

Geen polemiek

Demol is niet van plan om de vuile was van Charleroi buiten te hangen. “Het ligt niet in mijn bedoeling om een polemiek te starten. Ik wens Charleroi veel geluk in de toekomst. Graag wil ik ook mijn staf bedanken voor de steeds correcte en competente samenwerking. De fans verdienen ook een pluim voor hun steun tijdens mijn korte periode als coach van Charleroi.”

 

Ontslag officieel per fax

Pas maandag heeft Demol zijn ontslag officieel per fax aan de directie van Charleroi meegedeeld. De ex-coach van de Zebra’s is weliswaar al sinds afgelopen zaterdag uit dienst, maar omdat hij het bestuur niet op de hoogte had gebracht, weigerden de Carolo’s hierover te communiceren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties