Rade Prica topscorer in Tippeligaen

viki meeuwis
| 0 reacties
Rade Prica topscorer in Tippeligaen
Foto: © SC

In de Noorse Tippeligaen stond gisteren ook de laatste speeldag op het programma. De titel was een tijdje geleden al binnengehaald door Rosenborg. Plaats twee en drie stonden ook al zo goed als zeker op naam van Molde en Stabæk.

Ook onderin waren de degradatiekandidaten gekend, zowel Lyn Oslo als Bodø/Glimt zakken naar tweede klasse. Bij Bodø/Glimt werd het meteen ook de afscheidsmatch voor de 37-jarige spelers Stig Johansen en Jan Derek Sörensen.

Fredrikstad dat zijn partij met 0-5 won van Lyn speelt de eindronde met mogelijk behoud in eerste klasse.

De partij tussen Aalesund en Strømsgodset eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor Aalesund met een toch ietwat teleurstellende dertiende plaats moet tevreden zijn. Godset staat net erboven op de twaalfde plaats.


Lillestrøm
bezet de elfde plaats, het ging gisteren met 0-3 onderuit tegen Molde.


Viking
won dankzij een treffer van Peter Ijeh van Tromsø en neemt zo de tiende plaats in beslag. Tromsø eindigt zesde.


IK Start
won met 2-0 van Vålerenga dankzij de hulp van VIF keeper Troy Perkins die de bal in eigen doel werkte. Waar de ploeg uit Oslo enkele weken geleden nog kans had op een Europees ticket sluit het het seizoen af op de zevende plaats.


Brann
speelde 1-1 gelijk tegen Rosenborg en moet zich met de vijfde plaats tevreden stellen. De Zweed Rade Prica scoorde voor Rosenborg en haalde zo de titel van topscorer binnen, hij wist in totaal zeventien keer de weg naar de netten te vinden in 27 wedstrijden.


Stabæk
won met 3-0 van Sandefjord mede dankzij twee doelpunten van Daniel Nannskog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties