Vanhaezebrouck ziet nog enkele werkpunten

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Vanhaezebrouck ziet nog enkele werkpunten
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck zit weer wat steviger in het Genkse zadel na de eerste thuiszege van het seizoen voor Racing Genk. De Genkse coach ziet echter nog veel ruimte voor verbetering.

“We komen in de tweede helft 2-0 voor dankzij twee kwaliteiten van ons”, stelt Vanhaezebrouck. “We starten goed en komen na drie minuten al op voorsprong. Als je telt hoeveel keer dat we vroeg scoren, is dat geen toeval meer. Net voor rust scoren we op een stilstaande fase. Ook dat is een kwaliteit.”

Na rust zag de Genkse coach nog enkele werkpunten. “Er sloop teveel onrust en nervositeit in de ploeg. Er waren teveel simpele dingen die fout liepen. We hadden ook de kans om verder uit te lopen. De ruimte was er en ook de mogelijkheden waren er, maar we vergeten om een paar reuzenkansen af te maken.”

“Het was nog niet goed, maar we hebben de drie punten. Soms was het beter en bleven we zonder punten achter. We houden wel al drie keer op rij de nul. Dat verdient een pluim, ook al gaven we achterin nog teveel kansen weg.”

Zondag volgt de topper tegen Anderlecht. “Dat wordt een heel zware test, maar de overwinning van vandaag kan een grote ruggesteun zijn in de aanloop naar die wedstrijd. Bovendien spelen we tegen topploegen meestal wel goede wedstrijden.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties