Stadion: Stadio San Paolo
Jovetic heerst in Napels
Ward Callens

Zaterdagavond stond er maar één competitieduel op het programma in de Italiaanse Serie A. Fiorentina nam daarin de maat van Napoli, dat stilaan zijn Champions League-droom mag opbergen.

Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor Napoli. De thuisploeg kwam vlak na rust op voorsprong via Ezequiel Lavezzi. Het bleef 1-0 tot minuut zestig. Toen was het aan Sebastian Jovetic en Alberto Gilardino om de show te verzorgen.

Jovetic liet eerst Gilardino twee keer scoren, en zette in blessuretijd zelf de 1-3 eindstand vast. De jonge Montenegrijn is in bloedvorm. Hij scoorde afgelopen dinsdag ook al twee maal tegen Bayern München.

Fiorentina klimt dankzij de zege naar de tiende plaats in de Serie A, op drie punten van Napoli. De Zuid-Italianen, die in stilte droomden van een Champions Leagueticket, kunnen stilaan hun Europese droom opbergen. Napoli telt immers al vijf punten achterstand op Palermo, de vierde in de stand.