Interview Supporters: "Meer politieke wil voor een stadion in Gent dan in Brugge"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Supporters: "Meer politieke wil voor een stadion in Gent dan in Brugge"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Sander De Graeve

De supporters van Club Brugge zijn al bij al tevreden. “Gezien de omstandigheden moeten we content zijn. Het liep mis onder Leekens, maar dat was niet geheel aan hem te wijten. Het was een samenloop van omstandigheden, met onder andere veel blessures. Het bestuur moest toen ingrijpen om de trein terug op de rails te krijgen. Het was nodig om een andere wind te laten waaien en de neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen”, aldus Patrick Eeckhout.

De voorzitter van de Brugse supportersfederatie is ook tevreden met de manier waarop Garrido het aanpakt. “Je ziet dat hij naar een typeploeg werkt. Hij wisselde enkele spelers ook van plaats en het lijkt te renderen. We kunnen niet anders dan tevreden zijn.”

"Als we de eerste wedstrijd tegen Standard winnen, is alles nog mogelijk"

Volgens Eeckhout is er nog veel nodig in play-off 1. “Als we die eerste wedstrijd winnen tegen Standard, ligt alles open. Een goede start nemen is belangrijk. Een tweede plaats moet zeker haalbaar zijn. Theoretisch is de titel nog mogelijk, maar dan moeten andere ploegen wat steken laten vallen.”

Club deed veel inkomende transfers. “Ondanks zijn blessure ben ik erg tevreden met de transfer van Jim Larsen. Ook Duarte, die in de winterstop kwam, doet het heel goed. Jörgensen liet het dan weer wat afweten, zeker na zijn topjaar bij Gent. Club ziet er blijkbaar toch nog progressie in, want hij wordt nog in de wedstrijdkern opgenomen. Gudjohnsen bracht wel voldoende bij ondanks weinig speelkansen. Het is een speler die je zeker kan gebruiken om de jeugdige spelers te begeleiden.”

De revelaties zijn duidelijk. “Lestienne en Bacca. Lestienne maakte het meeste progressie van alle spelers en naast de goals van Bacca kunnen we niet kijken. Van Björn Vleminckx verwachtte ik meer, al kreeg die niet vol zijn kans.”

Club Brugge ziet intussen met lede ogen aan hoe het Gentse Arteveldestadion uit de grond rijst, terwijl het eigen dossier al jaren vastzit. “Ik denk dat de overheid moet inzien dat er in België dringend nood is aan betere infrastructuur. In Gent was er blijkbaar politieke wil die in Brugge niet in dezelfde mate aanwezig was. Momenteel loopt het dossier goed, ik hoop dat er snel werk van gemaakt wordt.”

"Jeugd is de toekomst"

Waar wel werk van gemaakt wordt, is het nieuwe jeugdcomplex. “Dat is erg belangrijk naar de toekomst toe. De jeugd ís de toekomst.” Naar volgend seizoen wil dat de ploeg vooral samengehouden wordt. “Bacca zal niet makkelijk te houden zijn, alsook Donk en Odjidja. Die laatste stond eerder al dicht bij een overstap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties