Club Brugge en Standard uitgelicht per linie: "Blauw-zwart heeft bijna overal streepje voor, maar moet op hen letten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Club Brugge en Standard uitgelicht per linie: "Blauw-zwart heeft bijna overal streepje voor, maar moet op hen letten"
Foto: © Photonews

Club Brugge en Standard bekampen elkaar komende zondag in de bekerfinale. Waar ligt de sleutel om die wedstrijd tot een goed einde te brengen? Onze huisanalist Hernan Losada analyseert iedere linie van Club Brugge en Standard.

Butelle vs. Valdés

“Valdés is een grotere naam en iemand met een serieus palmares, maar… Op dit moment is Butelle echt wel belangrijker voor zijn elftal. Dat zagen we bijvoorbeeld tegen OH Leuven, waar hij Club op bepaalde momenten overeind hield.”

"Verdediging staat als een huis" vs. "Lang niet zo'n stabiele defensie"

“Als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten, dan is het al erg snel duidelijk dat Club ook hier aan het langste eind trekt. De verdediging staat als een huis. Preud’homme heeft de voorbije weken amper iets gewijzigd aan die vier jongens in de achterhoede. Standard daarentegen beschikt lang niet over zo’n stabiele verdediging.”

Meer evenwicht vs. aanvallende middenvelders

“Op het middenveld zijn beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. Al zie ik onmiddellijk dat er bij Club meer evenwicht aanwezig is op het middenveld. Lopers en defensief sterke jongens met Simons, Claudemir en Vormer. En zelfs Vanaken, de meest aanvallende middenvelder, knapt heel veel werk op.”

“Daar zet Ferrera wellicht enkele iets offensievere jongens tegenover. Trebel is dé man op het middenveld van Standard en rond hem staan meestal de aanvallende jongens. Al kan het ook zijn dat hij een verdedigende schakel naast zich krijgt in de finale.”

Flitsende winger vs. Flitsende wingers

“In de voorlinie beschikken beide ploegen over erg gevaarlijke spelers. Met één actie of één flits kunnen Izquierdo, Refaelov, Edmilson, Dossevi en noem maar op een wedstrijd beslissen. En de spitsen weten de goal staan, dat is ook duidelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties