Anderlecht blijft in zelfde bedje ziek: waar is de creativiteit?

Anderlecht blijft in zelfde bedje ziek: waar is de creativiteit?
Foto: © photonews

Moet Anderlecht zich zorgen maken? Tegen Shakhtar Donetsk bleek andermaal dat paars-wit vooraan de creatieve ideeën mist om een verdediging uit verband te spelen. "Ze hadden nog twee dagen mogen voetballen zo...", klonk het achteraf bij de waarnemers.

Anderlecht puurde geen enkele kans uit het overwicht dat ze op de mat legden. En dat overwicht kwam er enkel omdat Shakhtar in een zetel speelde na de 3-1 in de heenmatch. Achteraf toonden de spelers zich tevreden met het niveau dat ze haalden. "We kunnen ons niets verwijten, we hebben alles gegeven", zei Silvio Proto.

Maar dat is onrustwekkend, want als je alles gegeven hebt en geen enkele serieuze kans kan afdwingen, heb je toch een probleem. Vooraan is Okaka wel de afwerker, maar de Italiaan leeft van de voorzetten en passes van zijn ploegmaats. Als kaatser toonde hij zich de laatste maanden echt niet accuraat, wat het niet makkelijker maakt voor zijn ploegmaats die rond hem zwerven.

Probleem Okaka

Dennis Praet en Steven Defour deden in de competitie met elk zeven assists hun best, maar Andy Najar (1 assist), Frank Acheampong (drie assists) en Filip Djuricic (1 assist) mogen gerust een tandje bijsteken. In de play-offs zal het aankomen op creativiteit en Anderlecht ontbreekt die momenteel.

Okaka lijkt daarbij een probleem te worden, want de bonkige aanvaller speelt weer overal op het veld, terwijl zijn ploegmaats op hem rekenen in de aanval. Als hij de bal op het middenveld komt ophalen, heeft hij geen oog meer voor zijn vrijstaande kompanen. De vraag daarbij blijft: wie gaat straks de goals maken?

"We hebben goed gespeeld zonder veel kansen te creëren", zei Dennis Praet gisteren. Maar steriele druk is net iets wat paars-wit genoeg kan ontwikkelen, voetbal draait nog steeds om wie er één goal meer maakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties