Ibrahimovic naar Manchester betekent een grote opluchting in Parijs

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 6 reacties
Ibrahimovic naar Manchester betekent een grote opluchting in Parijs

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sportief was de passage van Zlatan Ibrahimovic bij PSG een groot succes met 4 titels in evenveel seizoenen. Maar naast het veld gedroeg de Zweedse spits zich bij momenten als een regelrecht ettertje. Enkele mensen uit de entourage getuigen...

Nu het duidelijk is dat Zlatan Ibrahimovic volgend jaar wellicht bij Manchester United speelt, reageren er een hoop mensen in Parijs opgelucht. De humeurige Zweed was immers de onbetwiste leider in de pikorde bij PSG en gedroeg zich daar ook naar. "Zlatan är chefen" was zijn motto (Zlatan is de baas).

Daarna kwam trainer Laurent Blanc, dan kapitein Thiago Silva en dan al de rest. Niemand durfde tegen hem in te gaan en nu pas wagen enkele getuigen hun mond open te doen over zijn soms schandalige gedrag :

Zlatan wacht op niemand

L'Equipe reporter José Barroso herinnert zich hoe hij eens met 50 collega's tevergeefs op Ibrahimovic stond te wachten bij het trainingscomplex. "Tegen 16u kwamen alle spelers naar buiten, iedereen behalve Zlatan. Persverantwoordelijke Alexis Thiebaut stond met zijn mond vol tanden, hij had geen uitleg. Maar we waren dat wel gewoon. Zlatan kwam altijd als allerlaatste. Op die manier zorgt hij ervoor dat anderen op hem wachten. Hijzelf wacht op niemand."

Maar die keer dropen de journalisten af zonder interview, Zlatan kwam immers niet opdagen. Op de parking zag Barroso Ibrahimovic nog net wegstuiven in zijn bolide. Zlatan had die dag geen zin om te trainen en dus deed hij dat gewoon niet. De volgende dag was er een wedstrijd. Zlatan stond in de basis...

Zlatan rijdt niet via de achteringang

In 2012 arriveerde Zlatan met zijn sportwagen aan de hoofdingang van het trainingscomplex Camps de Loges. Hij werd daar echter geconfronteerd met een gesloten hek en een security guard. "Deze ingang is enkel voor het personeel, u moet via de achteringang", klonkt het. "Open the door", was de repliek van Ibracadabra.

"Excuses, maar dat is niet mogelijk." Hierop stapte Zlatan uit, zijn sleutels staken nog steeds in het contact. "Ok, dan laat ik hem hier wel staan. En je kan zien dat er geen krasje op zit als ik hem hier na de training terug kom oppikken, is dat duidelijk?" En weg was Zlatan.

Zlatan wil geen schuim op zijn koffie

Het meest schrijnende verhaal is echter dat van Geoffroy Tribondeau, voormalige hulpkok bij PSG. "Zlatan had een vreselijk ochtendhumeur. Hij verscheen 's ochtends steevast met pet en zonnebril en was niet om aan te spreken tot na het ontbijt. Hij had ook zeer duidelijke wensen over hoe hij zijn koffie wilde."

"3 cm koffie met 3 cm melk en er mocht absoluut geen schuim op staan. Als hij koffie met schuim kreeg voorgezet, dan was hij de hele dag chagrijnig...", zei Tribondeau. Maar hoe hard Tribondeau ook zijn best deed om het Zlatan naar zijn zin te maken, toch raakte hij zijn "droomjob" kwijt door toedoen van Ibrahimovic.

Die deed immers zijn beklag over de kwaliteit van het eten (te weinig verse ingrediënten volgens Ibrahimovic). Tribondeau en zijn collega werden prompt ontslagen bij PSG. De Engelse pers, zijn ploegmaats en de medewerkers van Manchester United zijn bij deze gewaarschuwd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties