Het ontluisterende transferverhaal van Stefano Okaka: de Anderlecht-aanvaller blies eigenhandig een monsterdeal van 30 miljoen euro op

Redactie
| 29 reacties
Het ontluisterende transferverhaal van Stefano Okaka: de Anderlecht-aanvaller blies eigenhandig een monsterdeal van 30 miljoen euro op
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht leek in het begin van de zomermercato een megadeal te sluiten omtrent Stefano Okaka. Toen de Italiaanse beer een nakende overgang naar het Chinese Jiangsu Suning echter opblies, zag paars-wit ettelijke miljoenen in rook opgaan.

Bij Jiangsu Suning lag een driejarig contract op Okaka te wachten, meldt La Dernière Heure. De aanvaller kon er een nettosalaris van 2 miljoen euro per jaar opstrijken, met daarbovenop 1 miljoen euro tekengeld, een premie van 1,5 miljoen euro aan portretrechten en een bonus oplopend van 300 tot 700 000 euro.

3 jaar in plaats van 4 jaar

Dat alles samen zou Okaka 5 miljoen euro per jaar opleveren, oftewel 15 miljoen in totaal als hij zijn contract zou uitdoen. Omdat er aanvankelijk sprake was van een vierjarige verbintenis en een jaarsalaris van 4 miljoen euro, ging de centrumspits finaal niet in op het voorstel.

Gevolg: geen 15 miljoen euro voor Okaka en geen 15 miljoen aan transfergeld voor Anderlecht. De monsterdeal van 30 miljoen euro ging niet door met de intussen gekende gevolgen. De doelpuntenmaker keerde met overgewicht terug naar de Belgische recordkampioen waar hij al snel naar de B-kern werd gestuurd.

Intussen zit Okaka nog steeds in de B-kern, De Maio vertrok alweer naar de laars
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties