Scheidsrechtersgilde kan niet lachen met uitspraken Louwagie: "Ontoelaatbaar!"

Redactie
| 3 reacties
Scheidsrechtersgilde kan niet lachen met uitspraken Louwagie: "Ontoelaatbaar!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Louwagie heeft zich niet populair gemaakt bij het Bureau Arbitrage van de KBVB. De manager van AA Gent krijgt nu een berisping van het scheidsrechtersgilde na zijn uitspraken over Alexandre Boucaut.

Louwagie vergeleek na Club Brugge-Gent Boucaut met "een moordenaar die niet wil bekennen". Dat zei hij in HLN, maar die woorden werkten wrevel op. "Ook al heeft hij zich verontschuldigd en is het Bureau Arbitrage van de KBVB daar tevreden over, toch betreurt het Bureau Arbitrage ten zeerste de ongehoorde bewoordingen die de general manager van AA Gent gebruikte in de nasleep van de Vlaamse derby tussen Club Brugge en AA Gent", schrijven ze in een persbericht.

"Dergelijke verklaringen zijn ontoelaatbaar na een voetbalwedstrijd waarin een fout werd begaan, hoe belangrijk die fout ook is of welke consequenties ze voor de betrokken club ook kan hebben. Een mens verdient respect, zelfs wanneer hij zich vergist. En de scheidsrechter maakt deel uit van het spel, net zoals een speler die een grote doelkans mist. Het Bureau Arbitrage van de KBVB wenste de voetbalwereld hieraan te herinneren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties