Analyse Analyse: De prognose van de redactie: 1. Club Brugge start met de meest uitgebalanceerde kern aan het seizoen

Arjen T'Sjoen
| 20 reacties
Analyse: De prognose van de redactie: 1. Club Brugge start met de meest uitgebalanceerde kern aan het seizoen
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Club Brugge op plaats 1.

Prognose

Club Brugge speelt de laatste jaren erg goed voetbal en is niet meer weg te denken uit de top drie. Ook dit seizoen lijkt het transferhuiswerk alweer snel op orde. Met de nieuwe hoofdcoach Philippe Clement is er maar een ambitie: de titel.

Opvallendste transfers

De meest opvallende is die van David Okereke. De aanvaller was een sensatie in de Serie B en stond in de belangstelling van Italiaanse en Engelse clubs. Club betaalde rond de 8 miljoen euro voor zijn nieuwe aanvalsleider. 

Verder is het ook uitkijken naar Deli. De verdediger komt over van Slavia Praag en liet in de eerste oefenwedstrijd een prima indruk.

Sterke punten

De Gouden Schoen Hans Vanaken is nog steeds op post. De aanvallende middenvelder zorgt voor enorm veel doelpunten en assists en is totaal onmisbaar voor Club. Verder zijn ook spelers als Dennis, Diatta, Mechele, Vormer en Mata voorlopig allemaal gebleven. 

Zwakke punten

Het vertrek van Denswil, Wesley en waarschijnlijk Nakamba zal uiteraard sporen nalaten. De drie spelers waren belangrijke spelers in de afgelopen seizoen. Daarnaast is het ook toch de vraag of Mats Rits en Sofyan Amrabat goed genoeg zijn om een volledig seizoen de positie in de rug van Vormer en Vanaken in te vullen.

Voorbereiding 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties