Refs staan messcherp: "We zijn er ééntje verloren" en "Nu kunnen ze zich meten met die profspelers"

Refs staan messcherp: "We zijn er ééntje verloren" en "Nu kunnen ze zich meten met die profspelers"
Foto: © photonews

Smijt er een brood naartoe en het komt gesneden terug. Het was zelfs Philippe Clement al opgevallen hoe scherp de refs stonden. Bertrand Layec, technisch directeur van scheidsrechterskorps, maakte gisteren enkele resultaten bekend.

Het was de bedoeling dat het vetpercentage van de refs lager dan 12 procent zou liggen. Zes slaagden daar ook al in en de andere vijf semiprofs zitten al in de buurt. "De 28 scheidsrechters en assistenten hebben hard gewerkt. In totaal zijn we één volledige ref verloren", knipoogde Layec. 

84,3 kilo verloren ze gezamelijk, gemiddeld drie kilo per ref. "Ik had al gezien in de voorbereiding dat ze allemaal scherper stonden", knikte Philippe Clement. "Voor hun imago is dat ook beter. Vroeger zag je tussen die afgetrainde spelers soms refs met een buikje. Dan viel dat wel op. Nu staan ze zelf afgetraind als atleten. Nu moeten de trainers misschien nog volgen", lachte de coach van Club.

We gaan ook communiceren over alle beslissingen die invloed gehad hebben op het resultaat

De bedoeling is om al het gedoe van vorig seizoen naar de vuilbak te verwijzen. Delferière en Vertenten die genoemd werden in Propere Handen lag bij de top van het scheidsrechterswezen immers zwaar op de maag. "We moeten het vertrouwen terugwinnen na de moeilijke momenten die er zijn geweest", aldus Layec.

"Maar u kan er vertrouwen in hebben dat die problemen tot het verleden behoren. Daarom ben ik hier. De refs zullen handelen in totale neutraliteit en objectiviteit. We gaan ook beter communiceren over alle beslissingen die invloed gehad hebben op het resultaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties