Vincent Kompany serieus in de problemen: Burnley breekt alle negatieve records

Vincent Kompany serieus in de problemen: Burnley breekt alle negatieve records

Vincent Kompany doet het alles behalve goed bij Burnley. De Clarets staan momenteel voorlaatste in de Premier League en tellen slechts vier punten.

Nooit deed Burnley het slechter in de eerste klasse van Engeland. Met vier punten na elf wedstrijden doet Kompany het slechter dan wie dan ook met Burnley in de Premier League. Bovendien kreeg de club nog nooit zoveel tegendoelpunten na elf keer spelen als op dit moment.

Ook aanvallend lukt het niet goed voor Kompany. De Clarets scoorden tot nu toe slechts acht keer, dat is het tweede laagste ooit bij de club. Er zijn in de gehele geschiedenis van de Premier League dan ook slechts drie teams die het ooit slechter deden na elf speeldagen: Everton (1994-1995), Manchester City (1995-1996) en Sheffield United (2020-2021).

Dat komt door een ongelooflijk dieptepunt bij Burnley. Nog nooit eerder gebeurde het dat een club in de Premier League de eerste zes thuiswedstrijden van een seizoen verloor. Dit is nu wel het geval bij de ploeg van Vincent Kompany nadat die met 0-2 verloor van Crystal Palace.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties