De ongelofelijke comeback van Fenerbahçe en Mitchy Batshuayi in de titelstrijd

De ongelofelijke comeback van Fenerbahçe en Mitchy Batshuayi in de titelstrijd
Foto: © photonews

Het Fenerbahçe van Mitchy Batshuayi heeft zich weer volledig in de titelstrijd gehesen. Dit mede dankzij onze Rode Duivel die een glansrol vertolkte.

Na de zestiende opeenvolgende overwinning van Galatasaray tegen Adana Demirspor op vrijdag, moest Fenerbahçe op zaterdag afrekenen met rivaal Besiktas om de titelstrijd spannend te houden. Na het kostbare puntenverlies van vorige week tegen Sivasspor slaagde het team van Ismail Kartal hierin, mede dankzij een rode kaart voor Besiktas als keerpunt.

De bezoekers kwamen na 25 minuten met tien man te staan toen Al Musrati een rode kaart kreeg na een tackle op de enkel van Fred. Hoewel hij aanvankelijk slechts een gele kaart ontving, werd dit na tussenkomst van VAR Van Boekel gewijzigd naar rood.

Met een man meer nam Fenerbahçe snel de leiding. Dusan Tadic legde de bal perfect klaar voor Michy Batshuayi, die doel trof. Halverwege de tweede helft vergrootte Irfan Can Kahveci de voorsprong. Na een sterke actie van Batshuayi bereidde Sebastian Szymanski de kans voor de Turk, die de bal in het net schoot.

Fenerbahçe gaf deze voorsprong niet meer uit handen, ondanks dat invaller Cenk Tosun kort na zijn invalbeurt nog de bovenhoek vond met een schot uit de draai. Deze treffer kwam echter te laat voor een comeback van Besiktas, dat teleurstellend op de vijfde plaats staat. Fenerbahçe staat tweede, op vier punten van Galatasaray.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties