STVV houdt de punten op zak tegen KV Mechelen en nadert in klassering

STVV heeft in de Europe Play-offs gewonnen van KV Mechelen. De Kanaries haalden het met 2-1 na twee doelpunten van Bertaccini.

Na een afwachtende start van beide ploegen kwamen de bezoekers totaal onverwacht op voorsprong. Slimani stuurde Konaté weg en die trapte rustig voorbij Suzuki. Buitenspel oordeelde de lijnrechter, maar de VAR keurde het doelpunt goed.

Goed vijf minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht. Koita toonde zijn kunnen en leverde al vallend af bij Bertaccini die met wat geluk de gelijkmaker scoorde.

Slimani miste onbegrijpelijk de 1-2 op het halfuur, maar vijf minuten voor de rust is het prijs aan de overkant. Bertaccini werkt mooi af op aangeven van Bocat.

KV Mechelen nam het heft in handen bij het begin van de tweede helft, waardoor STVV vooral op de tegenaanval wel heel veel ruimte kreeg. Bertaccini en Koita zorgden voor het animo, maar doelpunten leverde dat niet op.

Veel wissels in het slotkwartier, maar dat leverde nauwelijks nog iets op. Koita kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar beide ploegen leken de handdoek te gooien, ondanks drie minuten extra tijd.

In de klassering nadert STVV door deze overwinning tot op een puntje van KV Mechelen.