Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Standard in slotminuut onderuit
Anthony Van der Planken

Standard heeft in de slotminuut een duur punt verloren op het veld van Olympiacos. De Rouches blijven zo met één punt achter.

Standard speelde uitstekend in Olympiacos en had ook de betere kansen. Al in de tweede minuut was een uitstekende Mbokani er dicht bij, hij trapte nipt naast. Standard bleef dreigen, al had het wel even geluk toen Galletti op de paal trapte.

Uiteindelijk werd Standard beloond voor zijn enthousiasme. Jovanovic zette voor, De Camargo legde perfect binnen. Lang duurde het Luikse feestje echter niet, want nog voor rust scoorde Mitroglou de gelijkmaker.

Na de pauze hadden de Rouches opnieuw enkele goede kansen op de 1-2. Jovanovic trapte zelfs nog op de lat. Pas in de absolute slotfase zette Olympiacos echt druk, en dat resulteerde in de 93e minuut in de 2-1 van Stoltidis. Keeper Sinan Bolat ging trouwens -net als bij de 1-1- niet vrijuit in de fase voor het doelpunt.

Zo verliest Standard een heel duur punt in de slotminuut, waar het drie weken geleden op hetzelfde moment een gevleid punt pakte in Alkmaar. Nog meer drama in de slotseconden trouwens, want AZ pakte thuis tegen Arsenal in blessuretijd nog een gelijkspel. Daardoor is Standard nu alleen laatste in de poule.