andAnderlecht
wesWesterlo
Datum: 14/09/2024 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Eerste nederlaag vermeden, maar gelijkmaker Stroeykens verbloemt niet dat pijnpunten Anderlecht aanhouden
Eerste nederlaag vermeden, maar gelijkmaker Stroeykens verbloemt niet dat pijnpunten Anderlecht aanhouden
Foto: © photonews

Anderlecht heeft in de competitie nog altijd geen nederlaag geleden. RSCA heeft er wel weer een keertje mee geflirt tegen Westerlo. Mario Stroeykens wist een verliespartij te vermijden, maar ook met Dendoncker in de rangen ligt de ondergrens nog altijd te laag bij Anderlecht.

Veel applaus voor de comeback van Dendoncker, een vroege 1-0 met de nodige portie mazzel: alles leek aanwezig voor eens een overtuigend avondje voetbal van RSCA. Vazquez zal zelden een doelpunt achter zijn naam krijgen op zo'n manier. Dreyer schoot tegen hem aan, Bolat stond door de afgeweken bal op het verkeerde been. 

Het was voor Anderlecht een beloning voor een aardige aanvangsfase. De goede pressing van paars-wit rendeerde, de 1-0 was logisch op dat moment. Het zou alleen niet blijven duren. Na twintig minuten begon er al veel meer wisselvalligheid op te treden in het spel van de thuisploeg. Meer slordigheden, gebrek aan kwaliteit bij de voorzetten: dit leek weer veel meer op het Anderlecht van de voorbije weken.

Anderlecht claimt fout op Coosemans bij 1-2

Westerlo greep zijn kans om voet aan grond te krijgen. Coosemans haalde een schot van Yow uit zijn linkerbenedenhoek en pareerde de knal van Rommens. Ook op de fraaie vrijschop van Haspolat had de Anderlecht-doelman een schitterende save in huis. Jammer genoeg voor hem stond Sardella te slapen, Bayram kopte de verdiende 1-1 in het lege doel. 

Het was veelzeggend dat het sluitstuk zich zo in de kijker speelde. Het duurde in de tweede helft niet lang vooraleer dat opnieuw het geval was. Rommens kopte de voorzet van Reynolds naar doel, Coosemans werkte in hoekschop. Het gevaar kwam steeds meer van Westerlo-kant: Coosemans dan toch eens met een tussenkomst die niet perfect was: hij liep bij een poging de bal te plukken tegen Bayram aan.

Vuskovic Luka - Dreyer Anders
© photonews

Anderlecht claimde dat de Turk Coosemans foutief hinderde, maar de maker van de 1-1 zag 'm niet eens komen. Vuskovic kopte zonder genade de 1-2 binnen. Dat deed RSCA dan toch eindelijk wakker schieten. Dreyer had van dichtbij de 2-2 aan de voet, maar tikte de bal recht in de handen van Bolat. Anderlecht ging nu wel drukken en de opening zoeken tegen een Westerlo dat zich terugtrok. 

Stroeykens met late gelijkmaker

Blijven proberen, blijven combineren: dat was de boodschap. Het lukte in de slotfase toch nog een keertje: Stroeykens tikte de 2-2 onder Bolat in doel. Een complete uitschuiver is vermeden, maar daar kan Anderlecht toch geen genoegen meenemen. Het blijft wachten tot er meer regelmaat in het spel van de Brusselaars komt. 

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Dendoncker Leander 90' -
4 Simic Jan-Carlo   63' -
6 Augustinsson Ludwig 90' -
7 Amuzu Francis 90' -
10 Verschaeren Yari 62' -
13 Zanka 90' -
17 Leoni Theo   90' -
20 Vazquez Luis 45' -
26 Coosemans Colin 90' -
36 Dreyer Anders A 90' -
54 Sardella Killian 82' -
  Bank G Beoordeel
Edozie Samuel 28' -
5 N'Diaye Moussa -  
18 Ashimeru Majeed   27' -
23 Rits Mats -  
25 Foket Thomas -  
32 Angulo Nilson   8'  
35 Schlieck Timo -  
52 Stroeykens Mario 45' -

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Bayram Emin 90' -
1 Bolat Sinan   90' -
9 Frigan Matija 80' -
18 Yow Griffin 45' -
22 Reynolds Bryan   90' -
25 Rommens Tuur 69' -
33 Neustädter Roman   90' -
34 Haspolat Dogucan 90' -
44 Vuskovic Luka  90' -
46 Piedfort Arthur 90' -
77 Alcocer Josimar   45' -
  Bank G Beoordeel
Devine Alfie 45' -
Smekens Raf -  
2 Ortakaya Emir -  
5 Bos Jordan 21' -
7 Sayyadmanesh Allahyar 45' -
15 Sydorchuk Sergiy -  
20 Gillekens Nick -  
23 Seigers Rubin -  
47 Mebude Adedire 10' -
Herbeleef Anderlecht - Westerlo

Vooraf