fraFrankrijk
Datum: 05/07/2024 21:00
Competitie: EK
Speeldag: Kwart Finales
Frankrijk haalt het van Portugal na strafschoppen en komt Spanje tegen in halve finale

Frankrijk heeft Portugal verslagen in kwartfinales van het EK. Na strafschoppen moesten Roberto Martinez en zijn troepen zich gewonnen geven.

Frankrijk en Portugal namen het vrijdagavond tegen elkaar op in de kwartfinales van het EK. Beide ploegen konden in Duitsland nog niet écht overtuigen.

De wedstrijd begon wel meteen met veel inzet. Het werd al snel duidelijk dat Frankrijk en Portugal voor een doelpunt wilden gaan.

Eerst kwamen de beste kansen van Frankrijk, maar de Portugezen namen de wedstrijd steeds meer in handen en begonnen initiatief te nemen. Echt grote kansen bleven wel uit in de eerste helft.

Koundé Jules
© photonews

Na de rust ging het spel gewoon verder zoals voordien. Goed op en neer, maar met weinig echte doelkansen. Rond het uur kwam daar verandering in.

De Portugezen bleven het meeste initiatief nemen en daar kwam uiteindelijk ook een grote kans van. Vitinha trapte na een voorzet op de Franse doelman waarna Ronaldo met een hakje ook op Maignan botste.

Nadien kwam Kolo Muani oog in oog met Diogo Costa, maar de Franse aanvaller kon niet besluiten. De intensiteit bleef hoog liggen, maar toch bleef het moeilijk om echt grote kansen te versieren voor beide ploegen.

Na 90 minuten spelen bleef het 0-0, op naar verlengingen dan maar. In de eerste verlengingen kregen de Portugezen één grotere kans met Leao, maar scoren gebeurde weer niet. Ook in de tweede verlenging bleven doelpunten uit.

Dus we gingen naar strafschoppen. Alle strafschoppen gingen in doel, buiten die van Joao Felix. Theo Hernandez scoorde de belissende penalty waardoor Frankrijk doorstoot naar de halve finales. Ze komen daar Spanje tegen dat eerder op de avond won van Duitsland.