Oud-spelers Lommel naar rechter

Oud-spelers Lommel naar rechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Oud-spelers Lommel SK dagen ex-voorzitter Wijckmans en ex-manager Gaston Peeters voor rechter

De oud-spelers van het ter ziele gegane Lommel SK hebben de koe effectief bij de horens gevat. Om hun achterstallige lonen te recuperen, hebben zij bij de arbeidsrechtbank een vordering ingediend naar de vereffenaars toe en (deels) ook naar ex-voorzitter Roger Wijckmans en ex-manager Gaston Peeters toe. Beide voormalige bestuurslui worden dus aansprakelijk gesteld voor het niet betalen van de lonen. De procedure zal op 5 april worden ingeleid voor de arbeidsrechtbank van Hasselt.

Dirk De Vos, vertegenwoordiger vairk De Vos, vertegenwoordiger van spelersvakbond Sporta, licht de beslissing van de spelers toe. ''Het is logisch dat de spelers zo veel mogelijk willen recupereren van wat hen nog toekomt. Maar aangezien je met de vereffening van een vzw zit kunnen zij geen aanspraak maken op gelden uit het fonds voor de sluiting van een onderneming. Natuurlijk zouden zij gewoon kunnen afwachten om te zien of er voor hen nog iets rest uit de vereffening. Maar de ervaring leert ons dat zoiets zelden of nooit het geval is.

Dus is er nog slechts één alternatief: de beheerders aansprakelijk stellen. Het niet betalen van lonen is een strafrechtelijk misdrijf. Bijkomend bezwarend element is dat er in de periode waarin de spelers al niet meer betaald werden, nog transfers voor behoorlijk veel centen zijn gedaan. Dat kunnen we nie blauw-blauw laten. Vandaar deze vordering. In juridische kringen wordt de onderliggende redenering als bediscutabel omschreven. Het niet betalen van lonen is effectief en strafrechtelijk misdrijf. Maar het is eerder ongebruikelijk dat mensen die instaan voor de uitbetaling van die lonen, verantwoordelijk worden geacht. Op d'n duur gaat niemand nog de loonadministratie van de vzw in handen durven nemen, luidt het.

Hoe dan ook, het belooft een lange procedureslag te worden. In voorgaande, vergelijkbare gevallen (Aalst, RWDM, Harelbeke) is er nog altijd geen definitieve uitspraak van de rechter.

Volgende spelers hebben een vordering ingesteld naar de vereffenaars toe: Haeldermans, Bilican, Daelmans, Jacobs, Scavone, Tankary, Volders en Vicnken. Anderen stellen ook Wijckmans en Peeters aansprakelijk : Noben, Davidts, Segers, De Condé, Van Diest, Waligora, Valenta, Morreel, Schoofs, Hoefkens, Brocken, Culek, Dekelver, de trainers Harm Van Veldhoven en Luc Beyens en bediende Marisa di Lorenzo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties