Nieuw clubkampioenschap start zaterdag

Nieuw clubkampioenschap start zaterdag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op het Afrikaanse continent start dit weekend een nieuwe clubcompetitie: The Confederations Cup. Het is een fusie tussen de Cup Winners Cup en de CAF Cup, vergelijkbaar met resp. de vroegere EC-II en UEFA Cup.

Maar niet iedereen reageert positief hierop. De vorige edities kenden weinig succes en de CAF (Afrikaanse voetbalbond) probeert met een nieuwe naam en formule hier verandering in te brengen.Sommige landen waren amper geïnteresseerd in de vorige versies (CAF en CWC-cup), bovendien konden die landen maar één deelnemer afvaardigen per competitie. De CAF handelt naar het voorbeeld van de UEFA die ook de EC-II en UEFA Cup samenvoegde tot één tornooi: de nieuwe UEFA Cup. Zo hebben ''toplanden'' Algerije en Egypte maar één club in deze nieuwe competitie wegens gebrek aan interesse.

De winnaars van de CAF Cup en CWC-cup vorig seizoen resp. Raja Casablanca en Etoile Sahel komen dit seizoen in de Champions League uit. Hierdoor verliest de competitie meteen een deel van z'n uitstraling. Maar de CAF hoopt er toch het beste van te maken. Zij redeneren dat één samengevoegd tornooi interessanter is dan twee aparte competities met weinig belangstelling.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties