96 en Gladbach winnen

Voor een uitverkocht huis won Monchengladbach met een dosis geluk van Kaiserslautern.

De eerste helft werd gekenmerkt door defensief voetbal, na de koffie werd de partij wat afwisselender tot in de 54e minuut de boel ontplofte.

Een duidelijke hands werd niet bemerkt door scheids- of grensrechter en zo kon Neuville de stand openen voor de thuisploeg. Een storm van protest leverde dit op aan de kant van de bezoekers wat zich verder zette met twee uitsluitingen in de 56e minuut tot gevolg, voor Grammozis(FCK) en Korzyniets(MG).

Door nog een schot op de paal en het maken van het tweede doelpunt werd Neuville wel de man van de match. Van Kerckhoven speelde de ganse partij, Van Hout viel in vijf minuten voor tijd.

In de tweede wedstrijd dicteerde Hannover de wet aan de ploeg van Gerets die de koppositie nu kwijt is.
Schroter opende de score in de 7e minuut, in de tweede helft dikte nogmaals Schroter aan tot 2-0 en Stendel zorgde in blessuretijd voor de verdiende 3-0 zege.

Duidelijk een mindere dag voor Wolfsburg dat zich nu volgende week moet herpakken wil het bovenaan blijven meedraaien.