Ajax verliest, Feyenoord wint en PSV stopt er mee

Anthony Van der Planken

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Roda JC – Feyenoord Rotterdam: 0-2

Feyenoord zette op het terrein van Roda haar goede vorm verder. De Rotterdammers wonnen met 0-2. Dirk Kuyt en Salomon Kalou zorgden andermaal voor de doelpunten. Roda JC stelde aanvallend weinig voor. Pas na de 0-1 van Kuyt kwam de thuisploeg opzetten. Dat leverde wel enkele knappe kansen op. Onze landgenoot Kevin Van Dessel was erg dicht bij een doelpunt, maar zijn bal belandde op de paal. Feyenoord, dat via Bart Goor (90 minuten op het veld, in tegenstelling tot Thomas Buffel, die niet van de bank kwam) en Ono enkele mooie kansen liet liggen, kon in blessuretijd de zege alsnog veilig stellen.

Ajax Amsterdam – SC Heerenveen: 1-3

Ajax stelde gisterenavond opnieuw teleur. De Nederlandse kampioen verloor thuis zwaar van SC Heerenveen. De Amsterdammers kwamen op voorsprong via Anastasiou, maar Yildirim, Väyrynen en Selakovic beslisten anders over de wedstrijd. De crisis in Ajax is zo compleet. De titel lijkt nu al een utopie, want de achterstand op Feyenoord en PSV bedraagt al respectievelijk vier en zeven punten.

ADO Den Haag – PSV Eindhoven: (0-2 / Stilgelegd)

Ook PSV beleefde een allesbehalve prettige avond. In Den Haag zorgde Vonlanthen op z'n eentje voor een 0-2 voorsprong voor PSV, tot grote woede van de aanhang van de thuisploeg. Die uitte haar frustraties op de PSV'ers en de scheidsrechter door uit te pakken met massale spreekkoren. Die laatste besloot dan ook de wedstrijd tien minuten voor tijd stil te leggen. De KNVB moet zich nu over de zaak buigen, maar wellicht krijgt PSV gewoon de drie punten.

FC Den Bosch – RBC Roosendaal: 2-1

Den Bosch klopte thuis het sputterende RBC Roosendaal. De ploeg van Tim Smolders ging nipt onderuit. Van Den Ouwenland zorgde al na vijf minuten voor de 1-0. Een kwartier voor het einde stelde Powel de zege veilig. RBC redde de eer via onze landgenoot Daelemans. RBC blijft voorlaatste, Den Bosch doet het met de 13e stek niet veel beter.