Onverdiende nederlaag voor Vlijtingen

Jimmy Wouters

Vlijtingen VV heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het verloor met 1-0  op het veld van SK Moelingen. Vlijtingen startte bijzonder moeizaam en leek, ondanks hun ongeslagen status  zonder vertrouwen te spelen.

Moelingen kwam al na ongeveer 20min spelen op voorsprong. Matambele rondde een snelle counter feilloos af. Ondanks hun zwakke opening kwam Vlijtingen enkele min later ei zo na op gelijke hoogte. Leduc werkte een voorzet van Lenaers tegen de paal en in de herneming beslootNorek voorlangs. Vlak voor rust werd het bijna 2-0. Weeral op de counter mocht Marcos vrij doorgaan, maar hij besloot recht op doelman Hermans.

Na de rust kwam Vlijtingen fel opzetten. Met veel vechtlust hielden ze Moelingen bijna de volledige 1e helft op haar eigen helft. De bezoekers creëerden enkele mooie kansen, maar vooral Leduc had pech in de afwerking. Ook stuitte Vlijtingen via oa. Merken en Jamaer telkens op een sterk keepende Brauers. Moelingen kon nog 1 keer gevaarlijk oprukken via Jebbour, maar die wist met de open ruimte geen raad.  In de slotminuten werd Vlijtingen nog een strafschop onthouden na een duidelijke trekfout op Hendriks.

De jongens van Vlijtingen zullen na deze 1e nederlaag ongetwijfeld gebrand zijn op een goed resultaat thuis tegen Herk om zo terug aansluiting te kunnen vinden met de koplopers.