Bayern laat zich niet verrassen

Jimmy Wouters

Bayern München heeft zich niet laten verrassen en won vrij gemakkelijk met 3-1 van Bochum. Door het verlies van Schalke 04 is de titel zo goed als binnen.

Bayern kwam al vrij vroeg op voorsprong via Pizzarro. Hij strafte een aarzeling binnen de Bochumse verdediging genadeloos af. Na een kwartier kreeg bezoekende goalie Rein van Duijnhoven rood na handspel buiten de 16. Een ultieme reflex om een schot van Makaay uit doel te houden leverde hem dus rood op. Nu was het voor de thuisploeg een koud kunstje de wedstrijd af te maken. Zeker nadat Ballack met een knap schot 10 minuten later de 2-0 binnenschoot.  De thuisploeg controleerde het spel en kreeg sporadisch nog een kans.

Na de rust probeerde Bochum de scheve situatie alsnog recht te trekken. Bayern liet hen komen. Een slechte keuze, want 6 minuten na rust kon Filip Tapalovic de aansluitingstreffer voorbij Kahn koppen. Tien minuten later stond het bijna gelijk, maar het schot van Edu werd knap door Kahn gered. Een minuut later was het dan aan de overkant wel raak. Roy Makaay wist dan eindelijk zijn 13 seizoenstreffer binnentrappen.  Meteen het einde van de wedstrijd, want Bayern speelde de partij op routine uit.

Meteen een zware klap voor Bochum om de strijd om het behoud.