Jimmy Wouters

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De strijd om het behoud lijkt een strijd te worden tussen 3 ploegen namelijk Rostock, Bochum en Mönchengradbach. Freiburg kan zich niet meer redden en speelt volgend seizoen in de 2. Bundesliga

Bielefeld - Freiburg 3-1

Bielefeld heeft dankzij Freiburg met 3-1 naar huis gespeeld en is zo bijna zeker van het behoud. Voor Freiburg is het Bundesliga - avontuur voorbij. De Italiaan Massimilian Porcello was de man van de match, want met 3 doelpunten bezorgde hij zijn ploeg de overwinning. Ondanks de 3-1 eindscore deed Freiburg aardig mee, en stond het bij rust zelf 1-1 gelijk dankzij een doelpunt van  Ellery Cairo.  Maar het was de efficiëntie die dit degradatieduel besliste en daarin was de thuisploeg iets beter in.

Mainz - Hannover 2-0

Mainz is dankzij deze overwinning goed op weg om minstens een jaar langer in de hoogste afdeling te blijven. Het was een evenwichtige partij waarin beide ploegen kansen kregen. Op het halfuur kwam Mainz op voorsprong via Mathias Abel. De thuisploeg was van dan af de betere ploeg. Het domineerde de partij en besliste de wedstrijd 10 minuten voor affluiten door een doelpunt van Fabian Gerber.

Hamburg - Hansa Rostock 3-0

Hamburg had het aanvankelijk moeilijk met de stugge bezoekers, die goed meespeelden. Veel kansen vielen er niet te noteren waardoor 0-0 een logische ruststand was. Vlak na de pauze zette Hamburg dan orde op zaken. In een kwartier tijd wisten Mpenza, Benjamin en Takahara de 3-0 eindscore vast te leggen. Meteen was Hansa uitgeteld en de match beslist.

Stuttgart - Wolfsburg 0-0

Net als Schalke heeft ook Stuttgart geen beste buurt gemaakt. Tegen de ploeg van Gerets geraakte het niet verder dan een 0-0. Stuttgart was doorlopend de betere ploeg, maar faalde in de afwerking. Zo kregen Meißner en Cacao enkele uitstekende kansen, maar wisten die onbegrijpelijk te missen. Wolfsburg zette hier weinig tegenover en leek met een gelijkspel tevreden te zijn.