Dortmund wint spektakelmatch

Jimmy Wouters

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Borussia Dortmund heeft vandaag voor 75 800 fans FC Kaiserslautern met 4-2 verslagen en zet zo haar ambitie voor de Uefa - cup kracht bij.

Nochtans waren de bezoekers het beste gestart. Al na amper 4 minuten stonden ze op voorsprong via Altintop. Dortmund was niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk. Enkele minuten later stonden de zwart - gelen weer gelijk dankzij een doelpunt van Ewerton. Meteen zijn 10e seizoenstreffer. Dortmund drukte door en kreeg wat kansen. Logiserwijs kwamen op het halfuur op voorsprong via Front. Verder kreeg de thuisploeg nog wat kansen ondermeer via een vrije trap van Rosicky, maar het was Kaiserslautern dat vlak voor rust langszij kwam door een doelpunt van Ioannis Amanatidis

Ook na de pauze nam Dortmund het initiatief. Al na twee minuten trof Koller de paal. Meteen het sein om het gashendel nog wat verder in te duwen. Toch moest de thuisploeg tot op het uur wachten om terug op voorsprong te komen. Dit maal was Jan Koller wel trefzeker. Een tiental minuten later mocht Jan Koller zich tot matchwinner kronen door zijn tweede van de namiddag binnen te werken. Ondanks dat Kaiserslautern zich bij de nederlaag leek neer te leggen kregen ze in de slotfase nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.