Feyenoord verhuist vóór 2020

Tom Ceusters
| 0 reacties
Feyenoord verhuist vóór 2020
Foto: © SC
Word fan van Feyenoord! 281

Feyenoord is al geruime tijd op zoek naar een geschikte locatie waar in de toekomst een nieuw stadion kan gebouwd worden. De Kuip mag dan wel een gemeentelijk monument zijn en in de ogen van de supporters ongetwijfeld een grote emotionele waarde hebben, de tijd staat niet stil. Tegen 2020 zal het huidige Feyenoord-stadion immers niet meer aan de bouwtechnische eisen voldoen. Ook een grondige renovering, zoals in het verleden reeds gebeurde, zou niet meer tot de mogelijkheden behoren. Extra argument voor een mogelijke verhuizing: de plannen van de KNVB en de KBVB om in 2018 het WK-voetbal naar de Lage Landen te halen. Een nieuw, modern stadion in Rotterdam zou de Nederlandse en Belgische kansen aanzienlijk verhogen.

De club uit Rotterdam heeft twee serieuze opties op het oog: sportcomplex Varkenoord, en het Ahoy’-complex.
Hoewel het plan rond Ahoy’ het voordeel biedt dat er ook extra-sportieve manifestaties kunnen georganiseerd worden, ontstaan er mogelijk problemen door het vele groen rondom het complex: daar mag immers niet overal gebouwd worden.
Varkenoord lijkt dus voorlopig in pole-positie te liggen. Dit complex wordt momenteel gebruikt door verschillende amateur-voetbalclubs. Als die clubs de faciliteiten gaan delen, komt er ruimte voor de bouw van een nieuw stadion. Er zou zelfs nog ruimte overblijven voor een nieuw mult-functioneel sportcomplex. Varkenoord heeft bovendien het voordeel uitstekend bereikbaar te zijn: de rijksweg is vlakbij, en ook het openbaar vervoer nabij het complex is goed georganiseerd.

"Voorlopig wordt er niet verhuisd en is het louter een kwestie van vooruitkijken in de toekomst", zo zegt woordvoerder Blankemeijer van Feyenoord. Momenteel loopt er een onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen. In de zomer, wanneer het onderzoek afgerond zal zijn, kunnen alle betrokken partijen tot een besluit komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties