Owen, een moeilijk geval

Yves Dekoning
| 0 reacties
Owen, een moeilijk geval
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Michael Owen wil Real Madrid na één seizoen alweer verlaten. Engelse topclubs staan aan te schuiven om de goalgetter in te lijven, maar toch wordt een eventuele overgang niet simpel. 


Heimwee?

Langer bij Real Madrid blijven is niet langer een optie voor Michael Owen. De 25-jarige aanvaller heeft heimwee en wil terug naar vrienden en familie in Liverpool. Bovendien komt hij bij de Koninklijke nauwelijks aan spelen toe. Hij roept al maanden om een transfer. Na de komst van Julio Baptista en Robinho mag de Engelse international dan ook opkrassen. 


Hoogverraad?

Barcelona en enkele Italiaanse clubs zijn geïnteresseerd in Owen, maar de spits wil graag terug naar Engeland. Arsenal en Chelsea hebben reeds afgehaakt. Londen zou overigens te ver van Liverpool liggen, de stad waar zijn familie woont. Newcastle en vooral Manchester United trekken heel hard aan de mouw van Owen. Toch ligt een transfer voor Newcastle niet voor de hand. De Magpies spelen geen Champions League. Een overgang naar Manchester is al helemaal taboe. Een maand geleden gaf Owen nog aan nooit voor "Scum" te willen spelen. Als echte Liverpudlian zou dat namelijk hoogverraad zijn. 

Waarom hebben Arsenal en Chelsea eigenlijk afgehaakt? Arsene Wenger beschikt over Thierry Henry, Dennis Bergkamp en enkele grote aanvallende talenten. De Fransman zou niet zoeken naar een nieuwe aanvaller. Ook miljoenenclub Chelsea springt niet op de kar. Jose Mourinho beseft wel dat hij Engelse spelers nodig heeft in zijn Engelse ploeg, maar Owen past niet in zijn plannen. De kleine, snelle aanvaller is al sinds 1998 een wereldster, maar Chelsea speelt met één aanvaller. Die eenzame spits moet een targetman zijn, een type als Didier Drogba. De grote sterke aanvaller wordt bijgestaan door vinnige wingers en oprukkende middenvelders. Owen is meer een goalgetter die het van de snelheid moet hebben en zelf de acties maakt.  


Hereniging met Liverpool?

Een terugkeer naar Liverpool lijkt de beste oplossing voor Owen. Hij droomt ook van een terugkeer naar Anfield Road, dat hij een jaar geleden met pijn in het hart verliet. Er is echter één groot struikelblok: Rafael Benitez. De Spanjaard beschikt met Fernando Morientes, Anthony Le Tallec, Peter Crouch, Djibrill Cissé en Florent Sinama-Pongolle over vijf uitstekende aanvallers. De manager heeft dan ook geen interesse in een nieuwe spits, maar wil een centrale verdediger en een winger. Bovendien kan hij geen vijftien miljoen euro ophoesten voor Owen.

Een anonieme bron binnen Liverpool FC lekte nu dat er toch een bod zal komen voor Michael Owen. Supporters dringen steeds harder aan op de terugkeer van hun idool en niemand wil hem bij rivaal Man Utd zien spelen. Ook verscheidene leden uit het bestuur steken hun liefde voor hun vroegere topschutter niet onder stoelen of banken. Er zouden zelfs al gesprekken zijn met wereldspits. Bij de Mighty Reds zou hij wel moeten inleveren, terwijl bij de Red Devils een loonsverhoging wacht. Toch zou Owen een terugkeer naar Anfield Road verkiezen, maar een akkoord met Real Madrid is veraf. 

De enige topclub die zich nog niet in de strijd heeft geworpen is Everton. Na jarenlange afwezigheid spelen de Toffees weer mee voor de prijzen. Als tweede club van Liverpool kunnen ook zij aan Owen voetbal in de Champions League aanbieden. Is Everton dan wel toelaatbaar voor de ex-Liverpoolspeler? De grootste vijand blijft Scum en veel fans zouden al blij zijn als hun vroegere idool niet voor Manchester speelt.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties