Tussen de Mercedessen en de Lada's

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Tussen de Mercedessen en de Lada's
Foto: © SC
Word fan van Anderlecht! 4199

De vrees van Anderlecht voor de reis naar Azerbeidjan kwam gedeeltelijk uit. Zo bedraagt de temperatuur 34 graden, het eten in het spelershotel was niet veel soeps en het trainingsveld lag er erbarmelijk bij. 

Alsof alles nog niet erg genoeg was, reed de spelersbus zich op weg naar het oefencomplex even vast op het midden van de spoorweg. Dit leidde natuurlijk tot paniek bij de aanwezige agenten. "Plezant is het allemaal niet", aldus Franky Vercauteren. "Er zitten veel nadelen aan zo'n reis. Het schiet niet op, er is altijd wat."
Bakoe vertoont de typische kenmerken van de huidige Oostblok-steden. Er gaapt een grote kloof tussen rijk en arm, zonder middenklasse. Zo wordt het straatbeeld gedomineerd door Lada's, maar daarnaast zijn er ook veel Mercedessen te vinden. Zo leeft de arme bevolking in de typische betonnen woonblokken, terwijl de rijke klasse in moderne buildings vertoeft.

Anderlecht zelf zat wel in een sjiek hotel. "Dit is niet voor niks een oliestad", had Vanden Stock gemerkt. "Hier moet dus veel geld zijn. Naar het Oostblok reizen is geen avontuur meer zoals tien jaar geleden."
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties