Argentijnen verliezen spektakelwedstrijd

Dirk Pieters

Argentinië heeft de vriendschappelijke interland tegen Kroatië niet winnend kunnen afsluiten. De Kroaten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen na vier minuten al op voorsprong. Het moest nadien wel het initiatief laten aan de Argentijnen. Pas in de slotfase nam Kroatië afstand van Argentinië en won het uiteindelijk met 3-2.

De wedstrijd kende een schitterende start. Al na vier minuten zorgde Werder Bremen-aanvaller Klasnic voor de openingstreffer. Amper drie minuten later had Argentinië al terug de voorsprong genomen. De youngsters Tevez en Messi brachten de Argentijnen na zes minuten al op 1-2. Er vielen geen doelpunten meer in de eerste helft, hoewel beide ploegen nog mogelijkheden genoeg kregen.

In de tweede helft begon Kroatië te drukken en dat leidde al snel tot een doelpunt. Srna bracht na 52 minuten de stand terug in evenwicht. Na de gelijkmaker bleef de wedstrijd spannend om volgen. In de slotfase kende de wedstrijd dan toch een winnaar. Dario Simic maakte in de 90ste minuut de beslissende treffer. [AN]