Engeland wint op de valreep

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op Anfield Road wist Engeland in blessuretijd de overwinning in de wacht te slepen. Voor de pauze zorgde Pouso voor de voorsprong voor Uruguay. Een kwartier voor tijd kopte Crouch de gelijkmaker tegen de touwen. In blessuretijd kon uitblinker Joe Cole de thuisploeg toch nog de overwinning schenken.

In de beginfase domineerden de Engelsen de partij. David Beckham kwam dicht bij de openingstreffer, maar oog in oog met de bezoekende goalie stifte hij de bal over. Tegen de gang van het spel in kwamen de Zuid-Amerikanen toch op voorsprong. Een hoekschop werd weggekopt door Terry. Daar stond Pouso, die met een heerlijke volley doelman Robinson kansloos liet. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Terry werd gepareerd door Carini. Ook Bent kreeg nog een mogelijkheid. Hij schudde twee verdedigers van zich af, maar besloot naast.

Na de pauze draaide Rooney zich goed vrij. Hij zag zijn schot gepakt door reservedoelman Viera. Halfweg de tweede helft ging Cole neer op een interessante plaats. Beckham zette zich achter de bal. Zijn schot verdween naast de kooi van Viera. Een kwartier voor tijd was de verdiende gelijkmaker een feit. De bedrijvige Cole zette voor vanop links. Zijn voorzet bereikte Crouch, die overhoeks zijn eerste voor Engeland binnen kopte. Amper één minuut later was het ei zo na 2-1 toen Cole op doel mocht trappen. De bezoekende goalie redde echter knap. De thuisploeg bleef komen en dat resulteerde in blessuretijd in de winnende treffer. Een voorzet van invaller Wright-Phillips werd door Joe Cole, opnieuw hij, aan de eerste paal binnen geduwd.