Frankrijk domineert, maar verliest

Frankrijk heeft een vriendschappelijke wedstrijd van Slovakije verloren met 1-2. Les Bleus speelden een goede wedstrijd en verdienden de overwinning, maar voor het eerst onder bondscoach Domenech, verloren ze.

Domenech startte met een onuitgegeven voorlinie, waar Trezeguet Anelka naast zich kreeg. Thierry Henry startte op de bank. Zinedine Zidane speelde zijn 99ste wedstrijd voor les Bleus. De eerste kans was voor de bezoekers, maar het schotje van Jabubko was slechts een waarschuwing voor de Fransen. Frankrijk kwam daarna beter in de wedstrijd en onder leiding van Zidane speelden les Bleus met veel kracht. Slovakije moest ondergaan, maar hield tot aan de rust de score op 0-0.

Na rust moest de Slovaakse doelman Hajduch gepast ingrijpen op kansen van Henry, die Trezeguet was komen vervangen. Slovakije kwam af en toe aan het venster kijken. Nemeth, aanvaller en beste doelschutter van het Franse Strasbourg, kwam in het spel en maakte er al snel 0-1 van voor de Slovaken. Frankrijk was niet aangeslagen en nam het spel terug in handen. Een kwartier voor tijd volgde dan ook de verdiende gelijkmaker. Wiltord maakte zijn 25ste doelpunt in het shirt van Frankrijk.

Niet veel later stond Slovakije alweer op voorsprong en weer via een pas ingekomen wisselspeler. Valachovic maakte het winnende doelpunt. Frankrijk probeerde nog wel terug te komen, en kreeg daar nog enkele keren de kans voor, maar het bleef 1-2. De Fransen maakten het spel en domineerden de wedstrijd, maar verliezen dus met 1-2, het eerste verlies onder Domenech. Frustraties alom bij les Bleus.