Frivole Azzurri blazen Duitsers huiswaarts

Harald Berings
| 0 reacties
Frivole Azzurri blazen Duitsers huiswaarts
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Terwijl de andere toplanden zich voorbereiden tegen relatief kleinere tegenstanders, stond vanavond in het Artemio Franchi-stadion een ware topaffiche geprogrammeerd. Op weg naar het WK, dat over 100 dagen van start gaat, kwam de Duitse Mansschaft Italië tegen. Het werd een afgang van formaat voor Jurgen Klinsmann en zijn team: nog voor de rust was Duitsland compleet uitgeteld.

De Azzurri, onder leiding van Marcelo Lippi, startten frivool en gedreven aan de wedstrijd in Firenze. Na amper vijf minuten kon Milan-spits Alberto Gilardino profiteren van geklungel in de Duitse defensie. Het stadion ging compleet uit zijn dak wanneer Luca Toni (foto) er nauwelijks twee minuten later 2-0 van maakte. En net wanneer de Mansschaft iets meer in de wedstrijd leek te komen, gaf Roma-speler Daniele de Rossi de doodsteek: na doorkoppen van Camoranesi maakte hij er 3-0 van. Met het schaamrood op de wangen verdwenen de Duitsers zo in de catacomben. 

Aan de rust twee wijzigingen: Podolski en Mertesacker verlieten het terrein voor Asamoah en Metzelder. Twee positiewissels, die het team van Klinsmann geen stap verder zetten. Meer zelfs: amper acht minuten op het veld, had de Schalke-spits al twee dubieuze controles achter de rug, en moest de Dortmund-verdediger toezien hoe Alessandro Del Piero het verschil met de kop tot op vier doelpunten bracht. Wat volgde was een grote wisselceremonie, waarin de ene speler na de andere een cap werd gegund, zonder dat er nog echt werd gevoetbald. De Duitsers gingen iets aggressiever spelen, maar meer dan twee vergeefse doelpogingen van een afwezige Michael Ballack bracht dat spel niet op.

In de slotminuten ging de WK-gastheer dan toch op zoek naar de broodnodige eerredder. En acht minuten voor tijd kwam die er ook: Robert Huth, voor het overige in zijn spel gekenmerkt door slap en onorthodox uitverdedigen, kreeg de bal met een gelukje tegen de touwen, voorbij een verder foutloze Gianluigi Buffon. Opvallend was ook de wederopstanding van Alessandro Del Piero: Il Capitano is na een teleurstellend 2005, waar hij de Turijnse bank van dichtbij leerde kennen, aan een comeback bezig, zowel bij Juventus als bij de nationale elf. Ook vanavond liet hij een hele eerste helft lang zien waarom hij nog steeds bij de groten van het hedendaags voetbal hoort, en eiste zo zijn plekje op het WK in Duitsland deze zomer op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties