Turkije sleept gelijkspel uit de brand

Dirk Pieters

De oefeninterland tussen Turkije en Tsjechië eindigde in een 2-2 gelijkspel. Lang zag het ernaar uit dat de bezoekers zouden winnen, maar in de slotfase konden de Turken nog twee doelunten maken.

De wedstrijd begon goed met kansen voor beide ploegen. Toch was het Tsjechië dat als eerste de netten deed trillen. Poborsky zorgde na twintig minuten vanop de stip voor de 0-1. Turkije probeerde iets terug te doen, maar doelman Petr Cech hield de netten voor rust nog schoon.

Na de rust verdubbelden de bezoekers de score. Stajner zorgde iets over het uur voor de 0-2. Wedstrijd gespeeld en verschillende Turkse supporters gingen huiswaarts. In de 89ste minuut bracht Umit Karan de Turken terug in de wedstrijd. Amper één minuut na de aansluitingstreffer was doelman Cech opnieuw kansloos na een poging van Umit. [AN]